Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Αυξήθηκε κατά 0,7% η τουριστική κίνηση, σύμφωνα με τον ΕΟΤ

Αυξητική μεταβολή κατά 0,7% παρουσίασε ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που ήρθε στην Ελλάδα, πέρυσι, σε σχέση με το 2007 σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που συγκέντρωσε ο ΕΟΤ.

Τα στοιχεία αφορούν μέρος αφίξεων ταξιδιωτών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων, των λιμένων και των οδικών αξόνων της χώρας και όχι συγκεντρωτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Oσον αφορά τους οδικούς άξονες, συμπεριελήφθησαν μόνο οι επισκέπτες που προέρχονται από χώρες- μέλη της Ε. Ε. Σημειώνεται ότι το 2008 ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκε την Ελλάδα έφθασε περίπου σε 15,7 εκατ., δηλαδή στα ίδια επίπεδα με το 2007.

Eπίσης, τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν αύξηση των τουριστικών εισπράξεων κατά 3% στο διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2008 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2007. Ο ΕΟΤ, σχολιάζοντας τον απολογισμό των τουριστικών μεγεθών, σημειώνει ότι «παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, η οποία από τις αρχές του 2008 είχε κάνει εμφανείς τις επιπτώσεις της στην τουριστική βιομηχανία διεθνώς και ειδικότερα της Eυρωζώνης, ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε να σταθεί στα πόδια του. Συνέχισε να αιμοδοτεί την ελληνική οικονομία ως ένας από τους κύριους παραγωγικούς πυλώνες ανάπτυξης και δημιουργίας εισοδήματος για την ελληνική περιφέρεια. Τα επίσημα στοιχεία που καταδεικνύουν τη συγκράτηση της τουριστικής κίνησης στα επίπεδα του 2007 -έτος - ρεκόρ για τον αριθμό αφίξεων ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα- και ταυτοχρόνως την αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων αποτελούν επιστέγασμα των ενδυναμωμένων προσπαθειών θωράκισης του ελληνικού τουρισμού απέναντι στην κρίση». Ο ΕΟΤ σημειώνει ότι τα στοιχεία αυτά διαψεύδουν όσους όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν για «ελεύθερη πτώση» του ελληνικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου