Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Η Ελλάδα προσφέρει τις μεγαλύτερες μελλοντικές δυνατότητες ανάπτυξης στην online τουριστική αγορά

Πρόσφατη έρευνα της PhoCusWright διαπιστώνει ότι η ευρωπαϊκή τουριστική αγορά είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, όσον αφορά στις κρατήσεις και την ανάπτυξή της, καθώς αυξήθηκε από 224 δισ. ευρώ το 2006 σε 237 δισ. ευρώ το 2007. Οι κρατήσεις online για αναψυχή και επαγγελματικά ταξίδια αντιστιχούν σε ποσό 59 δισ. ευρώ (ή 25% της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής αγοράς το 2007).

Η 4η έκδοση της μελέτης της PhoCusWright`s για την ευρωπαϊκή online τουριστική αγορά προβλέπει ότι η ανάπτυξή της θα συνεχιστεί με διψήφιο αριθμό, αλλά όσο η αγορά ωριμάζει, αυτό σταδιακά θα σταματήσει. Η αγορά των επαγγελματικών ταξιδίων φτάσει περίπου τα 91 δισ. ευρώ μέχρι το 2010.

Βασικά συμπεράσματα

* Οι κρατήσεις online για αναψυχή και επαγγελματικά ταξίδια αντιστιχούν σε ποσό 59 δισ. ευρώ (ή 25% της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής αγοράς το 2007).

* Η ευρωπαϊκή online τουριστική ανάπτυξη ωριμάζει. Ρυθμοί ανάπτυξης άνω του 50% ανήκουν πλέον στην ιστορία -ακόμη και οι λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αυξάνουν τα online εσόδά τους μόνο κατά 35% το 2007.

* Χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα, που σήμερα έχουν χαμηλή διείσδυση online χρηστών -της τάξης του 35-40%, αλλά με πληθυσμού άνω των 10 εκατ. κατοίκων- προσφέρουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες για μελλοντική ανάπτυξη της online τουριστικής αγοράς.

* Το Ην. Βασίλειο και η Σκανδιναβία, οι δύο πιο ανεπτυγμένες αγορές της της Ευρώπης, έχουν τώρα τα χαμηλότερα ποσοστά online ανάπτυξης στην περιοχή.

* Το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο προσφέρει ανταγωνιστικό χρόνο με τα αεροπορικά ταξίδια, στη συνολική διάρκεια της μεταφοράς, λιγότερη ταλαιπωρία σε θέματα ασφάλειας και βολικούς σταθμούς.

Πηγή: www.traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου