Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Πρόβλεψη για μείωση των δαπανών για τον τουρισμό

Τη μείωση των δαπανών για τον τουρισμό κατά 35% προβλέπει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προκαλώντας την έντονη ανησυχία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) για τον προϋπολογισμό του 2009.

Όπως επισημαίνει το ΞΕΕ, ο νέος προϋπολογισμός είναι ιδιαίτερα δυσμενής για τον τουριστικό κλάδο, παρά τη σημαντική συμβολή του στο ΑΕΠ, στην απασχόληση και στην εισαγωγή συναλλάγματος.

Πιο συγκεκριμένα, στο σχέδιο του προϋπολογισμού που δόθηκε διαπιστώνεται μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 10%, επιβάρυνση των επιχειρήσεων κατά 17% και αύξηση των πρωτογενών δημοσίων δαπανών κατά 8%.

Σύμφωνα με το ΞΕΕ, η επιβάρυνση των επιχειρήσεων κατά 17% θα είναι ιδιαίτερα υψηλή για τα ξενοδοχεία εξαιτίας του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας που άρχισε να επιβάλλεται, με σημαντικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου. «Σε ένα δυσμενές και αβέβαιο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλεται ο σχεδιασμός ενός προϋπολογισμού με έντονο αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γ.Φωκάς. «Δυστυχώς, ο προϋπολογισμός του 2009 δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά».

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου