Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Παράγοντες του ελληνικού τουρισμού έχουν προειδοποιήσει πως το 2009 αναμένεται να είναι δύσκολη χρονιά για την τουριστική βιομηχανία, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μείωση της τάξης του 10% στα τουριστικά μεγέθη. Το ποσοστό αυτό συνεπάγεται την απώλεια 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 2% με 3% του ΑΕΠ.

Κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Αρης Σπηλιωτόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυσοίωνες προβλέψεις για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα του Travel Weekly, με τίτλο «O επικεφαλής του (τουριστικού ομίλου) Thomas Cook εξαπολύει επίθεση κατά του Έλληνα υπουργού Τουρισμού», αναφέρει ότι στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο, ο Έλληνας υπουργός ήταν «πολύ απασχολημένος» και έτσι δεν συναντήθηκε με σημαντικούς εκπροσώπους της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του βρετανικού τουριστικού ομίλου «Thomas Cook», Manny Fontenla-Novoa, ο οποίος αν και το ζήτησε να συναντηθεί με τον Σπηλιωτόπουλο, δεν τα «κατάφερε», η άνοδος του ευρώ σχετίζεται άμεσα με μειωμένη ζήτηση για τουριστικά πακέτα. Ο «ισχυρός» του βρετανικού τουρισμού συμβουλεύει τους Έλληνες και τους Ισπανούς να κάνουν κάτι για αυτό, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι η τουριστική αγορά της Τουρκίας εμφανίζει άνοδο σε σχέση με αυτή της Ελλάδας και της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου