Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ Δημοσίου-MIG για την Ολυμπιακή 24/03/2009

Υπεγράφησαν οι τελικές συμφωνίες (αγοραπωλησίας μετοχών, μετόχων και σχετικών νομικών εγγράφων) για την εξαγορά της Pantheon Airways (πτητικό έργο), της MRO NewCo (τεχνική βάση) και της Ground Handling NewCo (επίγεια εξυπηρέτηση), κατά τη διάρκεια τελετής στο Ζάππειο.

Οι συμφωνίες αυτές τελούν υπό τον όρο της κύρωσης από την Βουλή, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, μετά από την οποία θα αποκτήσουν ισχύ νόμου.

«Από σήμερα, η Ολυμπιακή μπαίνει σε μια νέα εποχή, μια μακρά περίοδος παρακμής κλείνει οριστικά και δίνει τη θέση της σε μια εποχή υψηλών προσδοκιών και απαιτήσεων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Υπογράμμισε ακόμη πως «είναι πολύ σημαντικό και πολύ θετικό ότι σε αυτή την δύσκολη διεθνή συγκυρία, η Ολυμπιακή περνάει στα χέρια ενός ισχυρού και αξιόπιστου επενδυτή, όπως είναι η MIG».

«Ο μεγάλος αυτός ελληνικός επιχειρηματικός Όμιλος αναλαμβάνει από σήμερα να οδηγήσει την Ολυμπιακή σε μια νέα εποχή: Μια εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης για την εταιρεία, μια εποχή χωρίς χρέη, χωρίς ανασφάλεια για τους εργαζόμενους, χωρίς νομικές επιπλοκές με την Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.

Η MIG σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει επίσης τα ακόλουθα:

- Οι εταιρίες που εξαγοράζονται αποτελούν στην πραγματικότητα νέες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν την ιδιοκτησία επιλεγμένων στοιχείων ενεργητικού τα οποία θα πωληθούν από το ελληνικό Δημόσιο και δεν περιλαμβάνουν οφειλές και υποχρεώσεις οιασδήποτε μορφής.

- Οι εταιρίες που εξαγοράζονται δεν αποτελούν κατά καμία νομική ή άλλη έννοια, διαδόχους των κρατικών αεροπορικών εταιριών στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Olympic Airways, Olympic Airlines, Olympic Aviation κ.λπ. Αυτό διασφαλίζεται ήδη από την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και έχει επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

- Σε περίοδο σημαντικής οικονομικής αστάθειας, η φύση της συναλλαγής διασφαλίζει ότι η MIG διατηρεί σημαντική στρατηγική ευελιξία σχετικά με τη λειτουργία των εξαγοραζομένων εταιριών. Ειδικότερα, η MIG μπορεί να επιλέξει, κατά την διακριτική της ευχέρεια, στοιχεία του ενεργητικού που επιθυμεί να αγοράσει (όπως αεροπλάνα και τεχνικό εξοπλισμό σε ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον), τον τρόπο με τον οποίο θα εξαγοραστούν (αγορά, μίσθωση κ.λπ.), τον αριθμό και την ειδίκευση των υπαλλήλων που επιθυμεί να προσλάβει, τα δρομολόγια τα οποία αναλαμβάνει η νέα αεροπορική εταιρία, καθώς και την επιλογή πολλών διαφορετικών στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η πλήρης στρατηγική ευελιξία της MIG σε αυτό το στάδιο ενισχύει τη δυνατότητά της να δημιουργήσει μια αποδοτική εταιρία στο χώρο των αερογραμμών με ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».

Πηγή: http://www.t-p.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου