Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

“Top Ten” των διεθνών προορισμών

Η Ισπανία,η Γαλλία και οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις

Η μάχη για να βρίσκεται μια χώρα στους δέκα καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για το 2010 εμφανίζεται περισσότερο σκληρή από ποτέ.Η εταιρεία Skyscanner αναλύει τα στοιχεία του Π.Ο.Τ. της έκθεσης της για το 2009 και προτείνει καλύτερες αεροπορικές συνδέσεις για να βελτιωθεί η θέση της κάθε χώρας.

Η Ισπανία,η Γαλλία και οι ΗΠΑ παραμένουν για μια χρονιά ακόμη στις τρεις πρώτες θέσεις παγκοσμίως όχι όμως με την ίδια σειρά καθώς αναλύονται αφενός οι αφίξεις τουριστών και αφετέρου τα έσοδα που προκύπτουν.Ετσι σε ότι αφορά στον αριθμό αφίξεων την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Γαλλία με 74,2 εκατ.τουρίστες, ακολουθούν με διαφορά οι ΗΠΑ με 54,9 εκατ.αφίξεις και στη συνέχεια η Ισπανία με 53,2 εκατ.αφίξεις.Σε ότι αφορά όμως στα έσοδα έρχονται πρώτες οι ΗΠΑ με 94,2 εκατ.δολλάρια ακολουθεί η Ισπανία με 53,2 και τέλος η Γαλλία με 48,7 εκατ.

Στις επόμενες θέσεις σε ότι αφορά σε αριθμό αφίξεων κερδίζει η Κίνα με 50,9 εκατ.και η Ιταλία με 43,2 εκατ.τουρίστες.Σε έσοδα όμως η Ιταλία μένει στην τέταρτη θέση με 42,2 εκατ.δολλάρια ενώ η Κίνα μπαίνει στην πέμπτη θέση με 40,8 εκατ.δολλάρια.

Εκεί που η μάχη γίνεται πιο έντονη είναι στις χώρες που ακολουθούν με αρκετή όμως απόσταση από τους πέντε πρώτους.

Σε αριθμό αφίξεων είναι:Μ.Βρεττανία 28,0 εκατ.,Τουρκία 25,5 εκατ.,Γερμανία 24,2 εκατ.,Μαλαισία 23,6 εκατ. και Μεξικό 21,5 εκατ. Σε έσοδα στην έκτη θέση βρίσκεται η Γερμανία με 34,7 εκατ δολλάρια, η Μ.Βρεττανία με 30,1 εκατ.δολλάρια, η Αυστραλία 25,6 εκατ.,Τουρκία 23,3 εκατ. και Αυστρία 21,8 εκατ.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού υπενθυμίζει ότι το 2009 τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 6% (852.000 εκατ.δολλάρια) και τα ταξίδια μειώθηκαν επίσης κατά 4%.Στην εποχή της κρίσης που διανύουμε διαπιστώνεται ότι τα έσοδα επηρεάστηκαν περισσότερο απ ότι οι αφίξεις όπως επισημαίνει ο ΠΟΤ.

Στα στοιχεία αυτά του 2009 διαπιστώνεται η άνοδος της Τουρκίας και της Γερμανίας στις αφίξεις και η είσοδος της Μαλαισίας.

Ακόμη καμμιά από τις χώρες του Top Ten δεν είναι ευχαριστημένη με την τωρινή της θέση.Γι αυτό και η κυβέρνηση της Μ.Βρεττανίας ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να θέσει τη χώρα της στις πρώτες πέντε θέσεις ως τουριστικό προορισμό καθώς ο τουρισμός αποτελεί τον μοχλό που θα εξισορροπήσει και θα αναζωπυρώσει την βρεττανική οικονομία.”Είναι ο πιο γρήγορος και ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας που τόσο χρειάζεται η χώρα», επισημαίνει ο βρεττανος πρωθυπουργός David Cameron.Η Κίνα (τέταρτη σε αφίξεις και πέμπτη σε έσοδα) θέλει να βελτιώσει τη θέση της και ήδη μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2010 οι ξένοι τουρίστες που την επισκέφθηκαν αυξήθηκαν κατά 23%.Ακόμα και η Τουρκία επιδιώκει μέχρι το 2020 να καταλαμβάνει μία από τις πρώτες πέντε θέσεις.Για το 2010 υπολογίζει αύξηση μέχρι και 10%.

Τα στοιχεία αυτά δημοσίευσε αφού επεξεργάστηκε και ανέλυσε η εταιρεία Skyscanner η οποία αποτελεί την πιο ευέλικτη και ισχυρή ιστοσελίδα στην Ευρώπη και επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο ταξιδιώτη να συγκρίνει τιμές για αεροπορικά δρομολόγια τουλάχιστον 600 αεροπορικών εταιρειών για περίπου 670.000 δρομολόγια. www.skyscanner.es.




1 σχόλιο: