Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Με στόχο τη μεσογειακή διατροφή

Έμφαση στη γαστρονομία και στη μεσογειακή διατροφή με στόχευση το κοινό της Αγγλίας επιχειρεί να δώσει ο Ε.Ο.Τ μέσω της νέας ιστοσελίδας http://www.tasteofgreece.co.uk/.


Επίσης στις 9 Φεβρουαρίου τρεις βραβευμένοι Έλληνες σεφ θα επιχειρήσουν να μυήσουν τους πολίτες του Λονδίνου στα μυστικά της Ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για σεμινάριο των Χριστόφορο Πεσκιά, Στέλιο Παρλιάρο και Αριστοτέλη Παπαδόπουλο στο Cookbook Café, 1 Hamilton Place, London, W1J 7QY.


Η γαστρονομία αποτελεί ένα ιδιαίτερα πρόσφορο τουριστικό προϊόν για την Ελλάδα, με τη μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών που διαθέτει και τον ανεξάντλητο πλούτο των παραδοσιακών συνταγών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το 44% των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο, θεωρούν το φαγητό ως ένα από τα πρωτεύοντα κριτήρια του τόπου που θα επισκεφθούν. Επίσης σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΤΕ σε 3 έως 5 χρόνια η γαστρονομία θα πρέπει να περιλαμβάνεται στους τρεις πρώτους βασικούς λόγους επιλογής της χώρας μας, ως τόπου διακοπών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου