Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Lesvos wins EU's EDEN award 2009 for Greece

The island of Lesvos took the award for the top sustainable tourism destination in Greece for 2009 in the European Commission-sponsored program "European Destinations of Excellence" (EDEN), in which Greece's tourism development ministry is participating for the third consecutive year.

The ministry submitted candidacies for 18 regions of Greece, which were evaluated by a relevant committee.

The purpose of the annual EDEN competition is to highlight the values, diversity and common characteristics of European tourism destinations in which tourism development is sought in ways that ensure a social, cultural, financial and environmental balance.

The theme of this year's competition is "tourism and Protected Areas".

Caption: ANA-MPA file photo of trunks of petrified trees from the Petrified Forest, on the west side of Lesvos island, dated 5 million years ago.

Πηγή: http://www.express.gr/

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Έτοιμος για προσλήψεις ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός της Μεσογείου Costa Navarino

Με στόχο η Μεσσηνία να αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο ποιοτικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς μέσα στην επόμενη 5ετία ξεκινάει το Μάιο του 2010 η λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων του “Costa Navarino” στο Ρωμανού. Αυτό δήλωσε προχθές ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος κατά την διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους της Μεσσηνίας. Aνακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα προσληφθούν 750 εργαζόμενοι, κατά προτίμηση Μεσσήνιοι και κάτοικοι των γειτονικών νομών, και ότι μετά από 2 χρόνια θα απασχολούνται στη “Costa Navarino” 1.400 άτομα. Εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν εμμέσως για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ακόμα 1.100 θέσεις εργασίας. Τόνισε δε, ότι είναι ανάγκη να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό ο νέος αυτοκινητόδρομος Καλαμάτα - Πύλος. Ο κ. Κωνσταντακόπουλος είπε ότι οι τουρίστες υψηλού εισοδήματος δαπανούν ημερησίως από 300 έως 1.000 ευρώ και το 50% των χρημάτων αυτών το ξοδεύουν έξω από τις τουριστικές μονάδες στις οποίες διαμένουν. Στη συνέχεια παρουσίασε τους στόχους που έχει θέσει η “Costa Navarino” για να προσφέρει υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες.

“Navarino Dunes”
Εναρξη σε ένα χρόνο με 750 εργαζόμενους

• To “Navarino Dunes” στο Ρωμανού θα λειτουργήσει το Μάιο του 2010.
• Σύντομα θα προσληφθούν 750 εργαζόμενοι.
• Το 2011 εκτιμάται ότι θα εργάζονται στο “Costa Navarino” 1.400 άτομα.
• Εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν εμμέσως περίπου 1.000 επιπλέον θέσεις εργασίας.
• Ο επισκέπτης του “Costa Navarino” θα δαπανά ημερησίως από 300 έως 1.000 ευρώ. Παραπάνω από τα μισά χρήματα θα ξοδεύονται εκτός των εγκαταστάσεων του “Costa Navarino”.
• Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του μεγαλύτερου μέρους των βασικών κτηρίων του “Navarino Dunes”, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή των περιφερειακών κτηρίων.
• Εχουν δημιουργηθεί πιλοτικά δωμάτια των ξενοδοχείων.
• Το γήπεδο γκολφ έχει ολοκληρωθεί και θα διατηρηθεί μέχρι την έναρξη λειτουργίας.
• Εχει ξεκινήσει η φύτευση 200.000 φυτών τοπικής χλωρίδας.
• Εχει προγραμματιστεί περιοδεία για ενημέρωση δημοσιογράφων σε Γερμανία και Αγγλία (Μάιος – Ιούνιος).



Πρόσληψη προσωπικού από τη Νότια Πελοπόννησο

Σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη 750 Μεσσηνίων εργαζομένων στη “Costa Navarino”. Παράλληλα θα γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση διαμερισμάτων και σπιτιών στα οποία θα στεγαστούν οι εργαζόμενοι. Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε προχθές ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Συγκεκριμένα είπε:
“Εντός των επόμενων εβδομάδων ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης από τη “Starwood” σε συνεργασία με την TEMEΣ σχετικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος στη Μεσσηνία και σε γειτονικούς νομούς, για εργασία στο “Navarino Dunes”, με την έναρξη λειτουργίας των ξενοδοχείων το Μάιο του 2010. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα αφορά όλους τους Μεσσήνιους που είτε ζουν στην περιοχή μας είτε σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και θέλουν να επιστρέψουν και θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εργασίας, που σε πολλές περιπτώσεις δεν θα απαιτείται εξειδικευμένη εμπειρία ή γνώσεις. Από προκαταρκτικές μελέτες που κάναμε, προβλέπουμε ότι η προσφορά εργασίας θα είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Ευχόμαστε αυτή η πρόβλεψη να διαψευστεί. Για να είμαστε όμως ασφαλείς, θα ξεκινήσουμε και καμπάνια εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση διαμερισμάτων, σπιτιών κ.λπ., προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης εργαζομένων που πιθανώς να έρθουν και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου ή της Ελλάδος“.



Κέντρο ελαιοθεραπείας
Τη δυνατότητα δημιουργίας κέντρου ελαιοθεραπείας στoν τουριστικό προορισμό Costa Navarino εξετάζει η ΤΕΜΕΣ Α.Ε δήλωσε ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Συγκεκριμένα γίνεται ιστορική και ιατρική έρευνα με στόχο την δημιουργία κέντρου υγείας και ομορφιάς στο οποίο θα χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη το ελαιόλαδο .

Μελέτη για τον υδροφόρο ορίζοντα της Πυλίας

Ολοκληρώνεται και θα παρουσιαστεί σύντομα η μελέτη για τον υδροφόρο ορίζοντα της Πυλίας η οποία συντάσσεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με χρηματοδότηση από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Την ανακοίνωση αυτή έκανε προχθές ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος προσθέτοντας ότι οι μελετητές θα προτείνουν συγκεκριμένα έργα με τα οποία θα λύνεται οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης και άρδευσης στην Πυλία. Ο κ. Κωνσταντακόπουλος είπε ότι η μελέτη θα κοστίσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Επεσήμανε για μια ακόμα φορά ότι οι λιμνοδεξαμενές που έχουν δημιουργηθεί για την άρδευση των γηπέδων γκολφ αντλούν μόνο το χειμώνα το 2% των επιφανειακών νερών και άρα δεν προκαλούν πρόβλημα στο υδροσύστημα της περιοχής και υπενθύμισε ότι ήδη έχουν εγκατασταθεί στην Πυλία 5 σύγχρονοι μετεωρολογικοί σταθμοί ώστε να γίνεται άρδευση των γηπέδων γκολφ μόνο όταν χρειάζεται.

Πιλοτικά δωμάτια και 200.000 φυτά



Η τουριστική μονάδα “Navarino Dunes” στο Ρωμανού θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Μάιο του 2010 ανακοίνωσε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Για την πορεία των έργων και τις ενέργειες προβολής του τουριστικού προορισμού ο κ. Κωνσταντακόπουλος είπε: “Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του μεγαλύτερου μέρους των βασικών κτηρίων του “Navarino Dunes”, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή των περιφερειακών κτηρίων. Εχουν δημιουργηθεί πιλοτικά δωμάτια των ξενοδοχείων στο “Dunes”. Το γήπεδο γκολφ έχει ολοκληρωθεί και θα διατηρηθεί μέχρι την έναρξη λειτουργίας. Εχει ξεκινήσει η φύτευση 200.000 φυτών τοπικής χλωρίδας. Ξεκίνησαν να εργάζονται στελέχη της “Starwood” και ήδη προωθούν τον προορισμό σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις, καθώς και συνολικά στο δίκτυό τους. Εχει προγραμματιστεί περιοδεία για ενημέρωση δημοσιογράφων σε Γερμανία και Αγγλία (Μάιος – Ιούνιος). Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών προγραμμάτων, που στόχο έχουν να αποτελέσουμε πρότυπο προορισμό σε θέματα περιβαλλοντικής πρακτικής στη Μεσόγειο, προχωράμε σε συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης“.

Ρεπορτάζ
Θανάσης Λαγός "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 09/04/2009